Voor de camera en in de krant

 Een paar maanden gelden kwam ik een artikel tegen op de website van de Nierstichting. Wij zijn al sinds de ziekte van ons mannetje lid van deze mooie organisatie. Toen was het nog met de reden dan zijn we niet alleen, maar nu is het zoveel meer. Zoveel informatie en speciale dagen, webinars over diverse nierziektes en onderzoeken. Voelt gewoon goed. Maar dat ter zijde.... Ik las dus hier een artikel over een oproep dat zij kinderen zochten die echte jonge helden waren. Nou was hij natuurlijk al een echte kanjer maar een held was hij ook zeer zeker. Ons verhaal delen op groot vlak vond ik toch ook wel spannend naast deze blog hebben we nog helemaal geen grote dingen gedaan, maar hoe mooi om op deze manier aandacht te vragen voor alle kinderen met deze ziekte en dus zonden wij zijn verhaal in. En niet veel later werden wij gebeld, de redactie had interesse in ons verhaal en onze prachtige jonge held. Er volgde snel een telefonische interview en er kwam een echte cameraman/team langs om ons verhaal vast te leggen op camera, wat was dit een spannend/ emotioneel moment om ons verhaal te delen. Ook kon een fotograaf niet achterblijven die een middag mooie foto's maakte van ons mannetje en ons gezin. Ik kijk altijd graag het programma "een huis vol" maar na deze dagen voor de camera waren wij er wel klaar mee. We keken uit naar het eind resultaat. 

Afgelopen week was het dan zover, de collecte week van de Nierstichting en dus de week van ons verhaal. Zowel online op hun site:  Bay - Nierstichting als op de tv als reclame spot. Dat is toch even raar om jezelf daar terug te zien. En te zien wat we bereikt hebben afgelopen jaren. Best wel trots dat we ons verhaal mochten delen. 



Niet veel later werden wij gebeld voor de Nierstichting dat zij waren benaderd door de krant de Telegraaf en of we wilde mee werken aan een exclusief artikel. Zij hadden ons verhaal gehoord en wilde ons graag persoonlijk interviewen. Dat was wel even wennen en moesten we wel even over na denken. Maar we hebben het toch gedaan, hoe meer aandacht voor kinderen met een nierziekte er komt hoe meer onderzoek er hopelijk zal zijn. We hadden een leuk en rustig interview via de telefoon en omdat de fotograaf zulke mooie foto's had gemaakt wilde ze die graag gaan gebruiken. Dus het was snel klaar en dus afwachten tot het werd gepost. 
Helaas moest je een abonnement hebben, hier kwamen wij ook pas achter nadat alles al afgerond was, maar dat is dus een goede leer voor de toekomst, vraag eerst of je het zelf ook mag. Gelukkig was iemand zo lief om ons de screenshots te sturen en konden we toch ons eigen verhaal inzien. Wij vonden het erg mooi.

Nou dat was het avontuur dus wel. Nu maar hopen dat belangrijke personen het gaan lezen en er ooit een oplossing komt voor alle kinderen met een nierziekte. Mooi dat wij toch een beetje hebben kunnen helpen. 





Reacties

Populaire posts van deze blog

Nierziekte - Nefrotisch Syndroom

Laatste opties