Sinterklaas en meer...

Eindelijk weer even tijd voor een update, het is een drukke paar weken geweest. Inmiddels is Sinterklaas weer vertrokken naar Spanje maar wat heeft hij een grote glimlach achter gelaten. Ons mannetje en onze andere kinderen zijn vreselijk verwend door de Sint en zijn pieten die langs kwamen bij ons thuis. Het blijft toch genieten van die onbezorgde momenten.
Helaas blijft zijn gezondheid kwakkelen en zijn we meerdere malen bij de arts geweest en besloten toch wat langer Prednison te geven. Zijn lichaam lijkt het op het moment erg nodig te hebben. De bedoeling is dat hij 25 december weer Prednison vrij is en hopelijk dan sterk genoeg om zonder verder te kunnen.
Ondertussen zijn we druk bezig met de aanloop naar de basisschool. Onze basisschool gaat in samen werking met een school voor Chronische zieke kinderen (zij helpen met vragen en denken mee) om voor ons mannetje straks een goed uitgedachte schooltijd te maken. Waarbij rekening word gehouden met zijn ziekte, verminderde energie, rustmomenten, zere benen enz. Wij vinden het echt onwijs spannend want we weten niet wat gaat komen en hoe het zal gaan verlopen. Vooral bang dat er door drukte toch te weinig aandacht is op slechte momenten, maar dat zullen we moeten gaan ervaren. Wel was het even flink slikken toen we mochten kijken op die speciale school, het was vooral confronterend maar wel fijn om te zien dat ze daar ervaren zijn ook met deze ziekte. Mocht het niet lukken op de basisschool kunnen we bij hun altijd een plekje krijgen, maar voor nu al enorm fijn dat ze willen mee denken.
De omslag van het weer heeft gelijk zijn effect op zijn lichaampje en hij is momenteel dus ook vreselijk verkouden en hoest de longen uit zijn lijf. Maar ondanks het dikke pak sneeuw van de afgelopen tijd hadden we samen dikke pret met de slee, sneeuwballen gevechten en sneeuwpoppen maken. Wel zorgt de sneeuw voor snellere pijn in zijn benen lijkt het, we horen hem weer veel klagen. Gelukkig gaat het op de peuterspeelzaal erg goed en heeft hij veel plezier. Zijn kleine broertje Yve zit nu bij hem in de klas en samen maken ze een groot feest in de klas en kunnen de juffen onwijs lachen om hun grapjes samen. Al met al een blije peuter die hard zijn best doet, hoe uitgeput hij ook is. Trots op ons mannetje. Nog een paar dagen en dan is het kerst.... en gaan we lekker genieten.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Nierziekte - Nefrotisch Syndroom

Laatste opties

Voor de camera en in de krant