Tongriempje

Een nieuw jaar dus laten we gelijk goed starten.

Vandaag mocht ons mannetje zich melden op de kinderafdeling voor het klieven van zijn tongriempje. Door het spreken met dubbele tong en veel slissen kwamen we er achter dat zijn tongriempje veel te strak stond en vandaag gingen ze deze dus klieven, doorknippen.

We mochten ons om 09:50 melden op de kinderafdeling hier in Haarlem, een bekende afdeling en gelijk vele bekende gezichten. Er werden gelijk standaard controles gedaan en alles zag er goed uit. De pedagogische medewerkster kwam ons mannetje aan de hand van ziekenhuis babypop en spullen uitleggen wat ze gingen doen. Hij vond het erg interessant maar was erg op zijn hoede. Ziekenhuis blijft toch een puntje bij hem. Hij had zelf ook zijn babypop mee, en ook die moest van hem een OK jasje aan en mutsje op zodat ze beide het zelfde waren, want pop moest ook mee naar de slaapdokter. Na te lang wachten waren we eindelijk om 11:50 aan de beurt en reden we de OK binnen. De spanning was te snijden bij ons ventje toen hij het 10 man personeel zag staan wachten in de operatiekamer vol apparatuur. Ook mama had even déjà vu. Hij mocht gaan liggen op de operatietafel en al knijpend in mama haar handen is hij in slaap gevallen met hulp van een roesje. Het was 12:00 toen ze gingen starten. Het klieven is een 3 minuten durende handeling dus ze waren zo klaar. Ze hebben flink stuk ingeknipt en 2 hechtingen geplaatst. Helaas moest mama deze keer wachten tot hij volledig wakker was om bij hem te mogen, iets wat ik absoluut niet fijn vond en ons mannetje al helemaal niet. Maar eenmaal wakker en in mama haar armen was het snel klaar en had hij al weer zin in een ijsje bij mama op schoot. Hij kreeg weer kleur en zag er al snel weer wakker uit. Ons mannetje had maar een doel "naar huis". Omdat hij zo graag naar huis wilde mochten we eenmaal op de kinderafdeling gelijk lekker naar huis.

We zijn super trots op ons ventje dat hij dit toch weer zo stoer heeft gedaan. Hopelijk was dit niet alleen de eerste dag opname maar ook de laatste van 2018. Nu lekker herstellen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Nierziekte - Nefrotisch Syndroom

Laatste opties

Voor de camera en in de krant