Allergie

De meeste mensen hebben wel ergens een allergie tegen. Soms zijn het kleine allergische reacties maar het kunnen ook grote allergische reacties zijn en is ingrijpen nodig. Onze kleine man was met veel opletten een hele tijd stabiel. We weten al jaren waar hij op reageert en is ook al vaker getest. Bij onze man zijn het de (wit) vis, pindasaus, soja, melk, ijzercrème die een flinke allergische reactie geven. (en zout vanwege zijn ziekte) Voor hem betekend dat opzwellen van zijn lippen, z'n gezicht en keel, rode huid, projectiel spugen en buikpijn. Als je er niks aan doet trekt het na een paar uur uit zich zelf weg. Maar fijn is anders vandaar extra voorzichtig met alles.

Helaas was het afgelopen vrijdag weer echt pech en had hij vis gegeten waarna hij volledig ging opzwellen. We hebben toen gelijk de spoed gebeld en mochten hem brengen. Helaas was het die avond erg druk en na 3 uur wachten zonder hulp was de heftigheid al weg getrokken en was ingrijpen niet meer nodig. We hebben toen wel een flinke klacht ingediend want een kindje niet helpen terwijl de epipen die nodig was voor je lag maar nog geen akkoord voor was van arts omdat die het te druk had mag gewoon niet. Voor een ander kindje was het misschien dan te laat geweest. Gelukkig was het voor onze kleine man allemaal goed afgelopen.

Door soms aan de bel te trekken (met name na de vele fouten rond ons mannetje) heb je soms de mazzel dat er gelijk een beter plan word opgezet. Zo hebben we nu epipennen voor thuis gekregen en is hij terug aan de antiallergiedrank om standaard te onderdrukken. Maar waarom pas als het goed fout gaat?

Allergies zijn vervelend maar leefbaar. Voorzichtig doen is belangrijk.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Nierziekte - Nefrotisch Syndroom

Laatste opties

Voor de camera en in de krant