Vakantie verrassing

Opeens uit het niets ging vanmiddag mijn telefoon. Een vriendelijke stem aan de andere kant van de telefoon vertelde ons dat ze belde via Stichting Kinderidee. Ze belde om te laten weten dat er een plekje was vrijgekomen voor de volledig verzorgde midweek Beekse Bergen en of wij wilde mee gaan. Ik kon van enthousiasme geen woord meer uitbrengen. Wij, op vakantie, gratis, zomaar..... Ik geloofde me oren niet. Half gillend van vreugde kon ik alleen maar graag antwoorden. Hoe fijn even er samen tussenuit en genieten.

Dus snel alle papierwerk regelen (arts, school, stichting) en thuis alles regelen. Want in een kleine 2 weken tijd is het al zover. Best een beetje spannend. Maar wat zullen de kinderen het heerlijk vinden. Even geen zorgen, even allemaal ontspannen en even geen zorgen. Vooral geen zorgen voor even, iets wat we hard kunnen gebruiken.

We worden die midweek lekker verwend met een huisje (6 personen) volledig kant en klaar en lieve vrijwilligers die komen helpen bijstaan zodat we even kunnen ademhalen. Voelt als een lux resort. Elke dag Beekse bergen, zwembad, speelland, speelhuis (knutselen enz). Hemels!

Nu hopen dat de arts onze brief snel getekend heeft voor toestemming. (i.v.m. ziekte en veiligheid) en we ons echt kunnen voorbereiden op onze echte grote vakantie.








De oprichting
In januari 2013 werd bij onze oudste zoon, toen twee jaar oud, Leukemie geconstateerd, een verpletterende diagnose! ‘je kind heeft kanker’.. Op dat moment staat je leven stil in kom je in een andere wereld terecht waarin deze ziekte de scepter zwaait! Na twee jaar intensieve chemotherapie behandelingen en vele ziekenhuisbezoeken is onze zoon helemaal gezond verklaard en pakken wij het normale leven weer op. Gelukkig genezen tegenwoordig de meeste kinderen van kanker.
Gedurende de behandeling van onze zoon hebben wij vele vervelende momenten gekend die soms ook los van de ziekte stonden maar welke door de al aanwezige spanningen extra zwaar vielen.. Gelukkig hebben wij  heel veel steun van familie gehad, maar in de praktijk zie je dat dit, bij veel gezinnen, ook niet het geval kan zijn. Zij staan overal alleen voor!
Door met Stichting Kinderidee te beginnen geven wij gezinnen, waarin praktische, emotionele of financiële ondersteuning niet voorhanden is, de mogelijkheid om specifieke hulp te vragen. Wanneer er in een gezin een kind ziek wordt heeft dat zijn weerslag op het gehele gezin. Stichting Kinderidee zet, met uw financiële hulp, het hele gezin centraal.
Wij bieden in eerste instantie steun aan het kind. Deze steun kan bestaan uit praktische aanpassingen in huis of auto. Ook voorziet Stichting Kinderidee in het verzorgen van therapieën welke niet door de zorgverzekeraars gedekt worden. Als ouders financieel (door toedoen van het zieke kind)  in de problemen dreigen te raken kan Stichting Kinderidee ook een financiële bijdrage leveren waarmee zij geholpen zijn en alle aandacht aan hun kind kunnen geven. Wat ook op de agenda staat is het steunen van onderzoek naar kinder leukemie of andere vormen van kinderkanker waar onderzoek voor nodig is. In tweede instantie bieden wij steun aan activiteiten die het gehele gezin ten goede komen. Hierbij kan gedacht worden aan een dag, een weekend of een weekje er helemaal tussenuit met het hele gezin of andere activiteiten waaraan behoefte is.
Het doel van stichting Kinderidee is de leef-belevenissen van het kind te vergroten op welke manier dan ook.
Om dit te kunnen verwezenlijken hebben wij uw steun hard nodig.
Steun Stichting Kinderidee nu! Uw steun is meer dan welkom!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Nierziekte - Nefrotisch Syndroom

Laatste opties

Voor de camera en in de krant