Orthopeed

Vanmorgen mochten we dan eindelijk langs de Orthopeed in het ziekenhuis waar we naar toe doorverwezen waren door onze kinderarts in verband met de pijn in ons mannetje zijn benen/heupen.
Het begon al goed met een flinke uitloop en dat om 09:50. We waren om 10:00 aan de beurt en uiteindelijk om 10:50 werden we geroepen. Lichtelijk geïrriteerd maar wat doe je er aan. De arts had alle informatie al gelezen dus dat scheelde een heel verhaal. De kleine man werd even na gekeken, wiebelde 3x aan zijn benen en was weer klaar. De oude foto's had hij er inmiddels bij gepakt en daar kon hij ook niks uit halen. Conclusie arts wist niet wat het kon zijn. Dus stelde voor om nieuwe foto's te maken om te kijken of er afgelopen maanden wat was verandert. Nou daar liepen we dan weer terug naar de Röntgenafdeling voor foto's.  Ondertussen had de kleine man lekker zijn luier vol gestort met een heerlijk aroma en laat ik juist op dat moment mijn luiertas thuis hebben gelaten. Dus op naar de kinderafdeling. Een vertrouwde plek waar iedereen ons inmiddels kende. Een luier was dus zo geregeld. Handig!! Terug naar de Röntgenafdeling en nog voor ik comfortabel kon zitten mochten we al komen. Dat ging lekker snel. Binnen 5 minuten stonden we na 2 foto's al weer buiten. De kleine man lag zo dood als een vogeltje van de spanning dus schoot mooi op. Terug lopend naar de Orthopeed en weer terug op de stoel van de wachtkamer. Kleine man was inmiddels het ziekenhuis volledig zat en het was dan ook al 11:40. Omdat mijn frustratiepunt inmiddels ook wel bereikt was (kind en ziekenhuis echt niet leuk) liet ik hem maar wat gaan. Waarop het mannetje besloot voor het raam van de artsenkamer op de grond te gaan liggen en heel hard tegen het raam aan bonkte. Ik wist gelukkig dat de arts niemand had dus stiekem hoopte ik dat hij daardoor lekker op schoot. Lekker fout, hahah. Nou dat werkte gelukkig want binnen 2 minuten ging de deur open en kwam de assistente vragen of hij stiekem mee aan het kijken was naar zijn mooie foto's. Nou hij was meer klaar met het hele wachten en ziekenhuis maar oke...! We liepen mee naar binnen en daar zagen we ons mannetje zijn mooie binnenkant. Best mooi al die botjes en zo duidelijk. Arts vertelde dat alles er goed uit zag en niks bijzonders te zien was. Dat de pijn helaas gewoon een bij effect is van zijn Nefrotische Syndroom en dat dat tijd nodig heeft om te herstellen en aan te sterken. Maar mocht het over paar maanden nog een probleem vormen moesten we3 maar weer aan de bel trekken, voor nu kon hij niks doen. Aansterken.

Dus al met al 2 uur lang tijd verspild, een moe kind, geïrriteerde mama en nog steeds last/pijn. Laten we hopen dat het toch weg gaat zakken met de tijd en hij weer pijnloos kan lopen en fietsen.

Pluspunt, de arts was zo vriendelijke dat we foto's mochten maken van de foto's van ons mannetje zijn röntgenfoto's. Best gaaf toch!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Nierziekte - Nefrotisch Syndroom

Laatste opties

Voor de camera en in de krant