Het Shaynee Beense Sinterklaasfeest - Kanjerwens

Afgelopen vrijdag middag 23 november was wel een heel bijzondere en leuke dag voor alle zieke kindjes en hun broertjes en zusjes tijdens het Shaynee Beense Sinterklaasfeest in Amsterdam. ( https://kanjerwens.nl/het-shaynee-beense-sinterklaasfeest )
Een sinterklaas feest wat ooit is begonnen door de visie van een ziek meisje, een echte kanjer, die haar toenmalige zieke kamergenoten in het ziekenhuis wilde verrassen met sinterklaas en wat is uitgegroeid naar een groot sinterklaasfeest voor vele zieke kanjers. Helaas is ze zelf niet meer aanwezig (sterretje) maar zetten ze haar wens nog elk jaar door met dank aan de vele vrijwilligers. Heel bijzonder dus.

Dit jaar mochten onze kanjer en zijn broertjes en zus aanwezig zijn. We werden tussen 13:30 en 14:00 ontvangen bij de poort van het voetbalveld waar het feest in de kantine werd gehouden. Vier gave oude en nieuwe politici auto's en vele agenten stonden daar al te wachten en zelfs de politiehond was aanwezig voor een aai over z'n bol. Ook kwam Donald Duck alle kindjes even verrassen met een handje, knuffel of high five. Alles die middag werd vastgelegd op video dus we kwamen steeds langs de camera's. Voor de ingang stond een prachtige versierde ballonnen-boog om welkom te heten. Het was al een drukte van jawelste toen wij binnen kwamen en overal rende en zongen kinderen. Aan de bar kon je pakjes drinken krijgen zoals koffie/thee of fris en lagen er lekkere zakjes chips klaar. Hoe bijzonder zoveel mooie kanjers bij elkaar en wat een lieve, stoere, sterke ouders. Als ouder ben je op z'n moment even niet alleen maar met elkaar wetend hoe het is om z'n kanjer te mogen hebben. Na een praatje van Peter van Stichting Kanjerwens ( https://kanjerwens.nl/ ) konden de kinderen lekker springen op het springkussen, op de foto met diverse Disney helden of rondjes rijden in de politieauto's. Wat was dat leuk zeg nog even al die energie en spanning er uit springen en de zwaailichten aanzetten in de politieauto. Na 6 rondjes in de politieauto, op de foto met Mickey en Goofy en het vele springen was het tijd voor wat warms, frietjes en snacks dat was even smullen. En toen was daar eindelijk het lang verwachte moment, Sinterklaasje kom maar binnen met je piet(en). Zingen, dansen en een handje van Sinterklaas en de pieten. Onze kanjer mocht als allereerste bij Sinterklaas komen en Sint die wist over zijn zwemles en kleine man vertelde natuurlijk vol trots over zijn zwemmen en hoe je dat moet doen. Ook mochten zijn broertjes en zus nog even kort bij sinterklaas een handje geven en toen was het tijd voor de andere kindjes. Er werden nog wat liedjes gezongen en toen was het tijd dat Sint weer weg ging op weg naar andere kinderen.

Toen kwam er een wel heel emotioneel onderdeel van het feest want werden de ouders van de overleden Shaynee verrast met een prachtige kaars met foto van hun dochter. Hun kanjer die dit allemaal voor mekaar had gemaakt ondanks haar eigen strijd. Er werden nog meer bijzondere sterke ouders naar voren geroepen van helaas overleden kanjers. Overal in de zaal was de emotie goed zichtbaar en ook wij moesten onze tranen af en toe even weg slikken. Wat een sterke ouders. Wat een prachtige kanjers. Ieder kreeg z'n mooie kaars met foto, dat ze maar nooit vergeten mogen worden.

En toen was het tijd voor iets waar alle kinderen natuurlijk op gewacht hadden de cadeautjes. Sinterklaas en Pieten hadden zo vreselijk veel mooie cadeautjes achter gelaten dat er voor elk kind 3 cadeautjes te uitzoeken waren. Wat was dat een feest, zelf je cadeautje uitzoeken. Hier waren de knuffels wel echt favoriet maar ook een baby pop, make-up pop, duplo en Playmobil mochten mee naar huis. Toen kregen de kinderen bij afscheid nog een tasje vol leuks en een chocoladeletter als verrassing en toen was de dag tot zijn einde. Wat was het een feest, wat een blije gezichten. We zaten nog geen minuut in de auto of de kinderen waren al volledig gebroken van de vermoeidheid en de spanning. Wat was het bijzonder. Onze dikke dikke dikke dank voor dit mooie feest.









Reacties

Populaire posts van deze blog

Nierziekte - Nefrotisch Syndroom

Laatste opties

Voor de camera en in de krant