2de Recidief

Afgelopen donderdag 19 januari zaten we opnieuw bij de kinderarts. Met 4+ eiwitverlies was het weer foute boel. De arts dachten eerst nog dat de omslag van het weer de oorzaak was maar uit het bloedonderzoek bleek al snel dat dat niet het geval was en het puur zijn nieren zijn die een flinke terug val hebben. Het eiwitverlies was zelfs verdubbeld met die van de eerste recidief van 27 oktober 2016 wat dus betekende dat het nog maar 5 weken geleden is dat hij is gestopt met zijn Prednisolon. Een flinke tegenvaller dus, ook voor de artsen. Te snel terugslag en de kinderarts gaat nu overleggen met de Nefrologen hoe we verder moeten, helaas moet hij nu eerst stabiel worden en wil hij daarna pas verder in gesprek over mogelijkheden. Want we willen graag weten of het nog steeds om het Minimal change disease gaat of dat we toch met meer te maken hebben, iets wat ons gevoel zeg. Dit zullen we dus komend gesprek gaan bespreken.

We zijn dus gestart met de Prednisolon en dat is altijd erg zwaar voor zijn kleine lijfje. Extreme pijn in zijn benen, emotioneel onstabiel, woede-uitbarstingen, vermoeidheid en verdikking in zijn gezicht. Van een druk mannetje naar een vaatdoekje die bleek op de bank zit, iets wat per uur wisselt. Oneerlijk dat hij voor de 3de keer binnen een jaar tijd deze rot ziekte moet zien te overwinnen.

Komende dagen elke dag urine op eiwitten testen en veel laten rusten. Maar het is naar om ons mooie wondertje zo te zien. Hopelijk is hij snel stabiel en kunnen we snel verder praten met de artsen over zijn vooruitzichten. Maar voorlopig gaan we lekker veel knuffelen.

    

Reacties

Populaire posts van deze blog

Nierziekte - Nefrotisch Syndroom

Laatste opties

Voor de camera en in de krant