Buisjes

Vanmorgen was het zover, dagbehandeling buisjes. Het is voor de tweede keer dat hij buisjes krijgt, zijn eerste keer buisjes en neusamandelen was toen hij elf maanden was. We mochten ons om 07:30 melden. We waren dus al vroeg vertrokken met de bus naar het ziekenhuis in Hoofddorp. Hier was ik nog niet eerder met de kinderen geweest. We werden aardig welkom geheten en kregen zijn bedje toegewezen. Wat ik raar vond is dat er totaal geen controles zoals temperatuur werd gecontroleerd deze keer. Toen iedereen er was gingen we naar de speelkamer en was het voor het eerste kindje al zover om met de arts mee te gaan naar de grote operatiekamer. Wij waren de vierde, dus moesten even wachten. De kleine man vond het allemaal prima vandaag, vond het wel spannend maar speelgoed was toch wel erg interessant. Om 08:30 kwam de arts ons halen en liepen wij de operatiekamer binnen. Kleine man keek zijn ogen uit en was met grote ogen aan het kijken naar alle artsen. Bij mama op schoot op de behandeltafel kwam de anesthesist met het slaapkapje.  Zonder huilen, tegen werken pufte hij diep het slaapgas binnen en was hij om 09:40 in een diepe diepe slaap en startte voor hem het plaatsen van zijn nieuwe buisjes. Om 09:55 kwam de verpleegster me al weer halen en lag ons mooie mannetje in een diepe roes nog in zijn bedje. Ze waren druk bezig hem wakker te maken maar dit wilde niet zo goed. Het gas deed iets te goed zijn werk. Pas om 09:10 kwam hij na veel prikkelen met een schrik terug op de wereld en was hij wakker. Moesten erg lachen want hij was de weg even kwijt en riep alleen maar "weg nu, huis toe". Lekker in mama haar armen wakker worden en kreeg hij een lekker koekje en limonade. Niet veel later was hij na wat evenwicht problemen volledig helder en druk aan het babbelen en druk doen. Een ander kindje kreeg een ijsje en ook dat lustte ons mannetje wel. Daarna kwam de arts ons vertellen dat het goed was gegaan en zijn trommelvlies er goed uit zag verder. We konden weer een tijde voort met deze nieuwe buisjes. We mochten lekker naar huis toe. Nou dat hoefde je maar een keer te zeggen en weg was ons mannetje.

Super trots op me kleine wondertje, wat was hij stoer en niet eens gehuild. Kleine mannetjes worden groot. Nu hopen dat de buisjes weer hun werk gaan doen en hij komende tijden geen oorontstekingen gaat krijgen.

Bij thuiskomst lag er zelfs nog een mooi cadeautje op hem te wachten. Want zeg nou zelf, hij heeft toch wel een cadeautje verdient.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Nierziekte - Nefrotisch Syndroom

Laatste opties

Voor de camera en in de krant