Controle ups and downs

Zo lekker dat het ene moment gaat zo slecht gaat het andere moment.

Vanmiddag mochten we dan toch even extra controle bij de arts doen. Kleine man is al tijden zo extreem moe, pijn in zijn buik, hoofd en benen dat we het niet meer vertrouwde. Hij red de dagen gewoon niet meer want na 2 uurtjes valt hij om.

Gelukkig wist de arts ons te verzekeren na alle controles dat het puur de ziekte zelf nog is wat bij het Nefrotische Syndroom hoort. De vermoeidheid enz kan nog maanden zelfs jaren aanwezig blijven. We moeten hem dan ook zoveel mogelijk kans geven om te rusten. Wel was zijn bloeddruk goed genoeg (120/56) om de bloeddrukverlagers stop te zetten. Hier maak ik me toch wat zorgen om aangezien hij zo veel hoofdpijn heeft, maar de arts zal het wel weten.  Wel weer aangekomen 12.100 gram en 85 cm groot. De prednison zit dus nog steeds goed in zijn lijfje.

Verder is het een vrolijk mannetje wat buiten zijn echt heerlijk vind. Lekker fietsen op zijn loopfiets en spelen op een kleed in de tuin. Dan vergeet je af en toe dat hij ziek is. Maar als hij 2 minuten later op de bank ligt te slapen weten we dat hij nog steeds kampt met deze rottige ziekte. Zo oneerlijk.

Door dit alles zijn peuterspeelzaal dagen moeten aanpassen met spoed. Gelukkig leven ze daar erg mee en hebben ze hem met spoed omgezet van dagen. Zo heeft hij mogelijk om tussen de dagen door een dag te rusten. Je zou denken dat een ochtendje geen kwaad kan maar dat ochtendje put hem zo uit dat hij 1,5 dag nodig heeft om weer bij te komen. Gelukkig kan dat nu. Fijn begrijpende mensen.

Inmiddels weten we allemaal niet beter en is zijn ziek in een soort tandenpoetsenstand gekomen. Iets wat elke dag terug komt. Al blijft het mentaal nog vreselijk zwaar. We praten er veel over met de kinderen. Zij weten dat hun broertje ziek is en dat de ziekte (70% zekerheid) terug komt. Dat hij soms spontaan op de grond, bank, tafel of bed ligt te slapen of door de pijn niet kan lopen en ze hem af en toe moeten helpen. Ze snappen het hierdoor ook een stuk beter en doen onwijs hun best. Super trots op ze want ook zij hebben afgelopen maanden veel te verwerken gehad. Gelukkig begint alles wat rust te krijgen.

We gaan rustig verder. Blijven positief maar wel alert.









Reacties

Populaire posts van deze blog

Nierziekte - Nefrotisch Syndroom

Laatste opties

Voor de camera en in de krant