Opnieuw Rituximab

Gisteren middag belde dan eindelijk de Nefroloog met de uitslagen van het bloedonderzoek. Helaas was door het moeilijke prikken een deel van de buisjes afgekeurd door het lab en zal een deel dus nogmaals worden getest. Gelukkig waren de buisjes die belangrijk waren met betrekking tot ons mannetje zijn CellCept wel goed en waren die waarden stabiel en was ook eiwitten en urine schoon. De prednison en CellCept doen het beide dus goed voor nu. Tevens had de arts opnieuw overlegt over de mogelijkheid om nogmaals een behandeling chemo/ Rituximab te starten in de hoop dat het allemaal wat rustiger gaat worden en hopelijk een lange tijd mag weg blijven. Hiervoor hebben we akkoord gekregen en ons mannetje mag dus al 31 december komen voor de behandeling. Dit is een dag opname van infuus die ze in 6-8 uur laten inlopen terwijl ze hem door middel van hartbewaking en bloeddrukmeters goed in de gaten houden. Wij zijn erg blij dat het toch nog een keer mogelijk is en hopen zo dat het aanslaat en rust gaat brengen.
Voorlopig blijft hij beide medicijnen ook nog gebruiken. CellCept op volle sterkte en de prednison is hij aan het afbouwen en die zal blijven staan op 1ml voor de komende maanden. Dus we gaan met goede moet vooruit. Op naar 31 december.


Wil je lezen hoe het de vorige keer ging?

https://wonderkindje-nefrotischsyndroom.blogspot.com/2017/05/rituximab-eerste-keer.html

https://wonderkindje-nefrotischsyndroom.blogspot.com/2017/06/ronde-2-rituximab.html

Even kort over Rituximab: Rituximab is biological die met behulp van moderne technologie worden ontwikkeld. Een geneesmiddel dat de bepaalde witte bloedcellen (de B lymfocyten) uitschakelt. Deze B Lymfocyten maken deel uit van je afweersysteem. B Lymfocyten maken antistoffen (immuunglobulines) die we nodig hebben voor onze afweer tegen indringers van buiten zoals bacteriƫn en virussen. Echter deze B Lymfocyten maken soms lichaamseigen bestanddelen en kunnen dan leiden tot auto-immuunziekten. Rituximab heeft dus een soort gelijke werking als chemotherapie en word dus veel gebruikt bij leukemie, bepaalde vormen van kanker, Nefrotische Syndroom en reuma. Aangezien het middel nog steeds in onderzoek is en het niet vergoed word door zorgverzekeringen bekostigt het ziekenhuis deze kosten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Nierziekte - Nefrotisch Syndroom

Laatste opties

Voor de camera en in de krant